Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart natuurkist en troostNatuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart Bert Jansen VenneboerNatuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaartNatuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaartNatuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart GinkgoNatuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart GinkgoNatuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart Ginkgo

Beleef een zomeravond op de natuurbegraafplaats

 

Tegenwoordig kan (bijna) alles bij een uitvaart. Elke uitvaart vormt een unieke bijeenkomst waarin de overledene op zeer persoonlijke wijze wordt herdacht. De verbinding van de mens met de natuur is van alle tijden en krijgt de laatste tijd ook ná iemands overlijden extra betekenis: de populariteit van natuurbegraven groeit met de dag. Natuurlijk Afscheid, dé uitvaartbegeleider bij natuurbegraven organiseert op donderdagavond 16 juli 2020 een zomeravond op Natuurbegraafplaats Maashorst te Schaijk. Drie ritueelbegeleiders en een klankwerker laten je rituelen beleven, waarbij zij jou meenemen in de wereld van leven en afscheid nemen, midden in de natuur. Zomeravond Natuurlijk Afscheid begint om 19.00 uur.

 

Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart zomeravond

Rondje rituelen

Op deze avond kun je kennismaken met ritueelbegeleiders. In en rondom het hoofdgebouw van natuurbegraafplaats Maashorst vinden 4 korte (afscheids)rituelen plaats. Er worden groepen gemaakt zodat iedereen elk ritueel kan beleven. Ineke Hanegraaf uit Geffen stelt je de vraag: ”Wat zou jij terug willen geven aan de aarde?” Patricia Verbruggen uit Tiel is klankwerker en verzorgt ook stervensbegeleiding met klank. De milde klanken en trillingen van klankschalen kunnen onrust wegnemen en iemand in de laatste levensfase ondersteunen het leven in vrede los te laten.

Femke van Welsenes uit Batenburg haalt op luchtige wijze met de deelnemers herinneringen op uit hun eigen kindertijd. Wat vertelt ‘hun buiten van vroeger’ en welke betekenis heeft dat nu nog altijd. Heleen Litmaath van Granaatappel Ritueelbegeleiding uit Grave verzorgt een levenseinderitueel rondom verzoening en vergeving. Bewust afscheid nemen is een proces van overgave en daarin spelen deze elementen een belangrijke rol.

Wil je graag meedoen dan ben je van harte welkom. Meld je dan nu aan door een mail te sturen naar info@natuurlijkafscheid.com. Je ontvangt dan een bevestiging van je aanmelding en voor 16 juli 2020 aanvullende informatie over Zomeravond Natuurlijk Afscheid.