Natuurlijk Afscheid uitvaartbegeleider Natuurlijke Wending Groene Uitvaart Inspiratiemarkt

Groene Uitvaart Inspiratiemarkt

Duurzaamheid is hot, en niet voor niets. Het is een must, willen we onze aarde nog enigszins leefbaar houden voor toekomstige generaties. Anno 2021 zou duurzaamheid een vast gegeven moeten zijn binnen alle branches, en zeker binnen de uitvaartwereld. En duurzaam leven – een bewuste keuze van een groeiende groep mensen – vraagt om duurzaamheid tot in de dood. Toch is duurzaamheid vaak geen beslissende factor bij het regelen van een uitvaart. Nabestaanden zien zich geconfronteerd met zoveel (emotionele) regelzaken dat het afscheid van een dierbare minder groen is, dan mogelijk en bovendien passend bij hen zou zijn.

Natuurlijk Afscheid organiseert daarom in samenwerking met Heleen Litmaath van Granaatappel Ritueelbegeleiding een Groene Uitvaart Inspiratiemarkt onder de titel ‘Natuurlijke wending’.

De locatie


De plek van dit evenement is de prachtige kloostertuin van het Emmausklooster in Velp (bij Grave). En dat in het overvloedige groen van de jonge zomer: op donderdag 24 juni 2021 van 13.00 tot 20.30 uur. De tuin is door specialisten de “mooiste kloostertuin van Nederland” genoemd.

De tuin wordt al jarenlang door trouwe vrijwilligers onderhouden. Zij bewerken de grond om de aarde haar vruchtbaarheid te laten behouden, zo kan deze gezonde groenten voor de gasten en bewoners voortbrengen. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt, groenten worden biologisch gekweekt en ook de bodembedekking, grondbewerking en bemesting zijn afgesteld op het vergroten van het herstellend vermogen van de grond.

Natuurlijker kan het niet!

‘Natuurlijke wending’ wil op deze locatie de bezoekers laten ervaren hoe mooi en haalbaar een duurzaam afscheid kan zijn..

“Duurzaam leven tot in de dood

Wat valt er allemaal te zien, te ervaren en te horen

De Inspiratiemarkt wil jou vooral inspireren en laten ervaren wat allemaal mogelijk is bij een duurzame uitvaart. Laat je vooral inspireren door een groot aantal leveranciers van vooral natuurlijke en duurzame producten en diensten. Denk aan natuurlijke uitvaartkisten, draagbaren en wades, biologische urnen, duurzaam cremeren of een ritje met de rouwbakfiets.

We hebben een actief programma met rituelen. In de kloostertuin worden op vier plekken verschillende rituelen uitgevoerd met als thema’s de aardse elementen LUCHT, VUUR, WATER EN AARDE. De rituelen worden door verschillende ritueelbegeleiders samen met jou uitgevoerd.

Naar deelnemers Groene Uitvaart Inspiratiemarkt op 24 juni 2021

Ook is er een programma van diverse presentaties in de kerk van het klooster. Zo geeft Hella van der Wijst een tweetal lezingen waarbij zij de luisteraars zal inspireren met haar boeken ‘Troost’ en ‘De kracht van samen, kroniek van een crisis’ en vertelt Bob Hendrikx wat hem inspireerde bij de ontwikkeling van ‘The living Cocoon’, de levende doodskist.

Muziek inspireert en mag op deze dag niet ontbreken. Je kunt onder andere luisteren naar Harpiste Mechteld Karlien de Jongh met haar Erard concert harp uit 1818 en naar een klankschalensessie van Patricia Verbruggen.

Er is vrije toegang tot de Inspiratiemarkt, je hoeft je hiervoor niet aan te melden.

Wil je een optreden van één van de muzikanten bijwonen, nieuwsgierig naar één van de presentaties of wil je actief meedoen aan één of meerdere rituelen?

Voor zowel de presentaties als de afscheidsmuziek en de rituelen is aanmelding verplicht.

Hier lees je meer over hoe jij je kunt aanmelden
Informatie over het adres en parkeren vind je hier

We houden ons aan de RIVM-regels rondom het coronavirus, zoals de anderhalve meter regel.