Natuurlijk Afscheid verzorgt groene uitvaarten.

Alles om een uitvaart te regelen

De tijden dat uitvaarten volgens het boekje geregeld werden, zijn al lang voorbij. Tegenwoordig heb jij de touwtjes in handen en beslis je zelf wat het beste past. Neem condoleance gelegenheden. Je zit niet vast aan de catering van de begraafplaats of het crematorium, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om het glas te heffen in het favoriete café van jouw overleden dierbare.

De natuurlijke schoonheid van bloemen biedt troost tijdens een uitvaart.
De natuurlijke schoonheid van bloemen biedt troost tijdens een uitvaart.

Uitvaartlocaties

Wellicht denk je al snel aan een aula als locatie voor de ceremonie: de keuze is volledig aan jou en kan ook heel anders. In de buitenlucht bijvoorbeeld. Neem afscheid op een locatie waar jullie graag waren. Wat denk je van een uitvaart in jouw eigen tuin, omringd door de planten waar jouw moeder van hield? Of een ceremonie in de boerenschuur waar jouw man zijn leven lang heeft gewerkt? Persoonlijker wordt het bijna niet.

Begraven of cremeren

Begraaf jouw overleden dierbare op een natuurbegraafplaats en ervaar de rust van het groen om je heen. Daarbij is een wade een prachtig, natuurlijk alternatief voor een kist. Ook als je niet voor begraven kiest, kan een uitvaart een natuurlijk karakter hebben. Houd de ceremonie bijvoorbeeld op de natuurbegraafplaats en laat jouw overleden dierbare daarna cremeren. Na het ophalen van de as wordt de urn begraven in een urnengraf op de natuurbegraafplaats.

Natuurlijk Afscheid helpt u een groene uitvaart te regelen.
Natuurlijk Afscheid helpt u een groene uitvaart te regelen.

Natuurbegraven

Als jij jouw dierbare op een natuurbegraafplaats begraaft, weet je zeker dat deze grafrust voor de eeuwigheid is. Bijvoorbeeld de natuurbegraafplaats in Schaijk, gelegen in het prachtige Maashorstgebied. In dit ogenschijnlijk normale bos komen mensen om te wandelen en te herdenken. Na het begraven groeit het bos gewoon verder en gaat het graf volledig op in het groen. Jouw overleden dierbare wordt één met de natuur.

“Het is goed te weten dat na de dood er niemand wordt opgezadeld met kosten voor grafverlenging”