Natuurbegraafplaatsen in Noord-Brabant

Er zijn werkelijk prachtige natuurbegraafplaatsen in Noord-Brabant waar wij als uitvaartbegeleider bij natuurbegraven graag komen. Iedere natuurbegraafplaats heeft zijn eigen identiteit en uitstraling. Maar ze hebben wel allemaal gemeen dat ze gelegen zijn in een natuurlijke omgeving zoals een bos, een landgoed of op de heide. De natuur is beschermd en vaak onderdeel van natuurmonumenten. Zo draagt de natuurbegraafplaats direct een steentje bij aan het behoud van de lokale natuur.

Uniek aan natuurbegraafplaatsen in Noord-Brabant

Iedere natuurbegraafplaats is uniek daarom is het goed dat je er zelf een kijkje gaat nemen. Hoe het eruit ziet en hoe het voor je voelt. Het hele jaar rond zijn er rondleidingen. Zo kun je met ieder seizoen kennismaken. Zelf kun je ook al een plekje uitkiezen samen met iemand van de natuurbegraafplaats. Bij die hoge boom, aan de rand van het bos, bij dat kabbelende beekje of op de heide die zo mooi paars kleurt aan het einde van de zomer. Wil je al rondkijken om te zien hoe uniek jouw plek kan zijn? Neem dan contact op met de betreffende natuurbegraafplaats

Uitgelichte natuurbegraafplaatsen in Noord-Brabant

Een aantal natuurbegraafplaatsen in Noord-Brabant lichten wij er graag uit: Maashorst in Schaijk, De Hoevens in Alphen en De Utrecht in Hilvarenbeek.

Maashorst in Schaijk

Gelegen in het prachtige Maashorstgebied. Waar je kunt recreëren, wandelen en herdenken. Het is een prachtig gebied met bos, ven, stuifzand en heide. Ook stromen er beekjes. Er leven veel vogels en als je heel stil bent, spot je misschien nog wel een ree.

Als je er eens wilt wandelen of de natuurbegraafplaats wilt bezoeken, vind je hier meer informatie.

Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart natuurbegraven Natuurbegraafplaatsen Noord-Brabant Maashorst Schaijk

“Liefde moet zijn als een boom, met zijn wortels diep in de aarde, maar met zijn takken uitgestrekt naar de hemel”

De Hoevens in Alphen

De Hoevens in Alphen ligt in een prachtige natuurlijke omgeving op een eeuwenoud particulier landgoed. Het is er door de ligging paradijselijk stil. Het kent een aantal landschapssferen zoals een grote vijver, grasland of een oud bos.

Als je er eens wilt wandelen of de natuurbegraafplaats wilt bezoeken, vind je hier meer informatie.

Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart natuurbegraven Natuurbegraafplaatsen Noord-Brabant De Hoevens

De Utrecht in Hilvarenbeek

Een plek van en voor iedereen.

Natuurbegraafplaats De Utrecht wil een plek zijn van en voor iedereen om jou zo mee te laten profiteren van wat het landgoed te bieden heeft.

Natuurbegraafplaats De Utrecht is een plek waar alles draait om waarden en menselijkheid. Met een perfecte dienstverlening en een eerlijke en transparante bedrijfsvoering. Het is een plek waar jij je gerespecteerd en welkom voelt.

Als je er eens wilt wandelen of de natuurbegraafplaats wilt bezoeken, vind je hier meer informatie.

Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart natuurbegraven Natuurbegraafplaatsen Noord-Brabant De Utrecht Hilvarenbeek

Hoeve Ruth in Vlierden

Landgoed Hoeve Ruth geeft vorm aan een bijzonder samengaan van cultuurhistorie en natuur. De historie van Hoeve Ruth gaat vele honderden jaren terug. De hoeve en ook de watermolen Ruth, die hier heel vroeger in de Aa stond, zijn zelfs nog voor 1252 gebouwd.

Op deze historische plek wordt de geschiedenis met de huidige tijd en de dood en het leven met elkaar verbonden. Waar rust geboden wordt aan overledenen en nabestaanden waardoor Landgoed Hoeve Ruth als natuurgebied kan voortbestaan.

Als je er eens wilt wandelen of de natuurbegraafplaats wilt bezoeken, vind je hier meer informatie.

Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart logo Hoeve Ruth - Natuurbegraven

Er zijn nog meer natuurbegraafplaatsen in Noord-Brabant. Oriënteer jezelf en maak een afspraak met de locatie om een overtuigende keuze te maken.

Wil je meer weten over de uitvaartbegeleiding bij natuurbegraven?

Bel me dan via 06 38 89 14 04 of mail me.