Natuurlijke en duurzame uitvaart

Ben je je aan het oriënteren op een natuurlijke en duurzame uitvaart? Met aandacht voor natuur, mens en milieu bij het afscheid en de uitvaart? Zoals de manier van vervoeren, het type uitvaartkist of een natuurlijke lijkwade? Laat je vrijblijvend informeren. Vraag een gesprek aan.

Natuurbegraven van je lichaam of urn

Past natuurbegraven van je lichaam of urn bij jou? Wij zijn hierin specialist. Maak een afspraak en laat je informeren over alle mogelijkheden van natuurbegraven, onze (eigen) afscheidsbloemenlijn, natuurlijke opbaringen en ons assortiment lijkwades, draagbaren en natuurlijke uitvaartkisten.

Rituelen en symbolen bij een uitvaart

Het is heel mooi en troostend als je rituelen en symbolen gebruikt bij een uitvaart. Je kunt dan denken aan symbolische afscheidsbloemen, een natuurlijk bloemenframe, een draagbaar, herinneringscirkel of herinneringsboom. Meer weten over Rituelen en Symbolen bij een uitvaart?

Liefdevol afscheid nemen

Wij geloven in een goed en liefdevol afscheid. Zodat je blijvende en troostende herinneringen maakt. Wij adviseren je hier ook al vooraf over na te denken. Over wat je wilt voor, tijdens en op de dag van afscheid zelf. Leg dit nu al voor jezelf en je nabestaanden vast in het gratis wensenboekje.

“Het blad van de Ginkgo biloba lijkt uit twee gedeelten te bestaan. Prachtige symboliek voor de balans tussen het leven en de dood. Het één kan niet zonder het ander.”

Hoop en overleven

Het blad van de Ginko biloba is het symbool van Natuurlijk Afscheid. Waarom? Omdat deze unieke boom hoop en overlevingskracht symboliseert net als Natuurlijk Afscheid. Een mooie anekdote is dat dit de eerste boom was die weer tot bloei kwam na de verwoesting door de atoomboom op Hiroshima. Ook zouden de bladeren goed zijn voor het geheugen. Opdat we onze dierbaren nooit vergeten.

Doorpraten over natuurbegraven of een andere vorm van een natuurlijke en duurzame uitvaart?

Je bent van harte welkom.
Natuurlijk Afscheid uitvaartbegeleider natuurbegraven Bert Jansen Venneboer

Bert Jansen Venneboer

“Mijn naam is Bert Jansen Venneboer en ik ben een uitvaartbegeleider gespecialiseerd in natuurbegraven, zowel bij begraven als cremeren. Graag begeleid ik je vooraf in je keuzes over uitvaartbegeleiding bij natuurbegraven. En bij het afscheid zelf in de dagen vóór, tijdens en na de uitvaart. Samen zorgen we ervoor dat alle laatste wensen samenkomen. Liefdevol en persoonlijk afscheid nemen en herdenken staan hierbij centraal. Bijvoorbeeld met speciale afscheidsbloemen, bijzondere symbolen of mooie verhalen die zorgen voor een blijvende en troostende herinnering. “

“Mijn passie ligt bij de natuur. Van oorsprong ben ik dan ook hovenier. Dit lijkt iets anders dan uitvaartbegeleider, maar is het ook weer niet. Want in de natuur gaat de natuurlijke cirkel van leven en dood altijd door. Bovendien is mijn keuze als specialist in natuurbegraven er niet voor niets. Dit is de meest natuurlijke en duurzame uitvaart die er bestaat en ligt het dichtst bij de natuur. “

“Graag ben ik je gids, steun en toeverlaat in een moeilijke en verdrietige tijd. Ik nodig je van harte uit vrijblijvend contact met me op te nemen. Voor als je door wilt praten of nú direct al uitvaartbegeleiding nodig hebt. Ik sta voor je klaar.”

Bij een Natuurlijk Afscheid past openheid over de kosten. Bekijk hier de tarieven.

Tarieven