Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart voordelen van natuurbegraven

Over een natuurlijke uitvaartkist en lijkwade

Een mooie en natuurlijke lijkwade

Een lijkwade is een mooie en natuurlijke omhulling voor de overledene. Het is een hele persoonlijke manier van begraven omdat je door de wade heen de contouren van de overledene ziet. Zo blijf je tot op het laatste afscheidsmoment heel dichtbij. In het graf valt de aarde direct op de wade. Zoals het heeft moeten zijn, ashes to ashes, dust to dust.

Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart lijkwade
Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart Draagbaar voor een lijkwade

Een prachtige en natuurlijke draagbaar

Als je ervoor kiest begraven of gecremeerd te worden in een lijkwade, dan ligt je lichaam op een draagbaar. Met een draagbaar draag je de overledene naar een volgende bestemming. Wij hebben een ruime selectie aan werkelijk prachtige draagbaren, gemaakt van natuurlijke materialen. Zo kun je kiezen voor een gevlochten schaal van wilgentenen, een eenvoudig exemplaar van populierenhout of voor een handgemaakte draagbaar van tulpenhout.

Een prachtige natuurlijke uitvaartkist

Natuurkist Douglas

Het hout van deze natuurlijke uitvaartkist komt van de Douglas spar uit het Hoge Park De Veluwe. Je ziet de grillige structuur van deze uitvaartkist, die ruimte biedt om er bijvoorbeeld een laatste brief of bloemen uit eigen tuin in te steken. De natuurlijke bekleding is gemaakt van gecertificeerde jute, voor de bodembedekking en vulling van het kussen is gekozen voor kruidenhooi.

Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart Uitvaartkist Douglas
Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart Uitvaartkist Noorderbroek

Natuurkist Noorderbroek

Deze natuurlijke uitvaartkist is gemaakt van zacht populierenhout. De uitvaartkist heeft een bijzondere uitsparing in de deksel waar je bijvoorbeeld mos in kunt leggen. Tijdens de afscheidsdienst kun je hier bloemen insteken die je samen hebt uitgezocht. Dit is heel troostend om te doen, zo geef je de kist een heel persoonlijk tintje mee.