Duurzaam en milieuvriendelijk cremeren

Wanneer je tijdens het leven je verbonden voelde met de natuur en milieubewust geleefd hebt, is het fijn dat je op een duurzame wijze gecremeerd kunt worden.

Dit kan nu bij het crematorium ’t Lief in Beesd. Crematorium ’t Lief is het eerste energieneutrale crematorium in Nederland. En maakt volledig gebruik van elektrische ovens. Verder zijn de gebouwen voorzien van energiezuinig triple glas en wordt in eigen energiebehoefte voorzien door zonnepanelen en een heet waterreservoir. De gebouwen zijn voornamelijk gemaakt van duurzame materialen zoals hout en glas. Bij de catering worden zoveel mogelijk ecologische of biologische producten geserveerd, zoals bijvoorbeeld de fairtrade koffie en thee.

De gang over de rivier

De symboliek van het bruggetje naar de crematieruimte geeft aan dat jouw geliefde na het overlijden naar een andere bestemming wordt gebracht, naar “de overkant van een ander nieuw leven”. In deze ruimte zie je een weids panorama over het weidelandschap met watergangen en voel je de verbondenheid met de natuur.

Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart crematorium 't Lief

Afscheid nemen

Na de ceremonie wordt jouw geliefde via het bruggetje naar de invoerruimte gebracht. De ruimte is karakteristiek en ingericht om als nabestaande bij de invoer aanwezig te kunnen zijn. Het is omgeven door glas en daardoor maakt dit verbinding met de omgeving, de natuur. Dat geeft rust en vertrouwen bij het moment van definitief afscheid nemen.

 

Milieubewuste uitvaart

Het crematorium beschikt over een opbaarruimte en koelruimte. Jouw geliefde kan na overlijden hierheen gebracht worden. Zo kan het opbaren, afscheid nemen en cremeren op één locatie plaats vinden en werk je mee aan een meest duurzame en milieubewuste uitvaart.

 

Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart logo crematorium 't Lief