Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart

Alles om een uitvaart te regelen

De tijden dat uitvaarten volgens het boekje geregeld werden, zijn al lang voorbij. Tegenwoordig heeft u de touwtjes in handen en beslist u zelf wat het beste past. Neem condoleance gelegenheden. U zit niet vast aan de catering van de begraafplaats of het crematorium, maar u kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om het glas te heffen in het favoriete café van uw overleden dierbare.

Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart Moderne hapjes bij uitvaartbegeleiding
Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart Persoonlijke locaties passen bij de uitvaartbegeleiding

Uitvaartlocaties

Wellicht denkt u al snel aan een aula als locatie voor de ceremonie: de keuze is volledig aan u en kan ook heel anders. In de buitenlucht bijvoorbeeld. Neem afscheid op een locatie waar jullie graag waren. Wat denkt u van een uitvaart in uw eigen tuin, omringd door de planten waar uw moeder van hield? Of een ceremonie in de boerenschuur waar uw man zijn leven lang heeft gewerkt? Persoonlijker wordt het bijna niet.

Begraven of cremeren

Begraaf uw overleden dierbare op een natuurbegraafplaats en ervaar de rust van het groen om u heen. Daarbij is een wade een prachtig, natuurlijk alternatief voor een kist. Ook als u niet voor begraven kiest, kan een uitvaart een natuurlijk karakter hebben. Houd de ceremonie bijvoorbeeld op de natuurbegraafplaats en laat uw overleden dierbare daarna cremeren. Voor de as zijn meerdere opties: verstrooi het op de natuurbegraafplaats of begraaf het in een bio-urn.

Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart natuurlijke duurzame uitvaart
Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart uitvaartbegeleiding

Natuurbegraven

Als u uw dierbare op een natuurbegraafplaats begraaft, weet u zeker dat deze grafrust voor de eeuwigheid is. Bijvoorbeeld de natuurbegraafplaats in Schaijk, gelegen in het prachtige Maashorstgebied. In dit ogenschijnlijk normale bos komen mensen om te wandelen en te herdenken. Na het begraven groeit het bos gewoon verder en gaat het graf volledig op in het groen. Uw overleden dierbare wordt één met de natuur.

Graag denk ik met u mee over de mogelijkheden voor een Natuurlijk Afscheid. Bekijk onze tarieven.