Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart Natuurlijke Wending Groene Uitvaart Inspiratiemarkt

Groene Uitvaart Inspiratiemarkt

Natuurlijk Afscheid organiseert in samenwerking met Heleen Litmaath van Granaatappel Ritueelbegeleiding de Groene Uitvaart Inspiratiemarkt onder de titel ‘Natuurlijke wending’. De plek van dit evenement is de kloostertuin van het Emmausklooster in Velp (bij Grave) en vindt plaats op donderdag 24 juni 2021 van 13.00 tot 20.30 uur.

Presentaties en Afscheidsmuziek op de Groene Uitvaart Inspiratiemarkt

Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart Hella vd Wijst

Hella van der Wijst zal op de inspiratiemarkt lezingen verzorgen, waarbij zij de luisteraars zal inspireren met haar boeken ‘Troost’ en ‘De kracht van samen’, kroniek van een crisis. In dit laatste boek beschrijft ze de impact van de coronacrisis in de Brabantse dorpen. Zij zal tevens een troostwandeling verzorgen.

Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart Bob Hendrikx

Bob Hendrikx komt naar de Inspiratiemarkt met zijn Living Cocoon om op deze manier bij te dragen aan een duurzame uitvaart. De bezoekers kunnen met eigen ogen deze bijzondere duurzame kist aanschouwen. Hij zal tevens een lezing verzorgen over wat hem inspireerde, om deze bijzondere kist te ontwikkelen.

Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart natuurbegraven Karin Verwielen

Karin Verwielen, manager van Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide, neemt je mee in de wereld van het natuurbegraven. Zij zal je inspireren met de prachtige locaties van de natuurbegraafplaatsen van Natuurbegraven Nederland. Iedere natuurbegraafplaats heeft zijn eigen identiteit en mogelijkheden voor het uitzoeken van je eigen natuurgraf op dat ene plekje wat bij jou past.

Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart Jaap de Korte

Jaap de Korte van Biesvelden Natuurkisten vervaardigt op ambachtelijke wijze uitvaartkisten in eigen werkplaats. Elke kist die door Jaap gemaakt wordt, wordt gemaakt met veel toewijding. Jaap over zijn werk: “De ene kist maak ik graag omdat het hout lekker ruikt, de andere kist maak ik weer graag omdat het hout mooie details heeft.” Alle kisten en draagbaren zijn door Jaap zelf ontworpen. Op de Inspiratiemarkt vertelt hij over zijn bevlogenheid en zijn liefde voor het werken met massief hout.

Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart Stefan Kroezen

Wanneer je tijdens het leven je verbonden voelde met de natuur en milieubewust geleefd hebt, is het fijn dat je op een duurzame wijze gecremeerd kunt worden. Dit kan bij het crematorium ’t Lief in Beesd. Crematorium ’t Lief is het eerste energieneutrale crematorium in Nederland

Stefan Kroezen vertelt in bevlogen woorden over dit prachtige inspirerende duurzame crematorium en alle duurzame materialen die zijn gebruikt.

Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart Koen Verlinden

Koen Verlinden, bedenker van FAIR coffins vertelt op de inspiratiemarkt over hét duurzame  alternatief op vervuilende spaanplaten en houten uitvaartkisten. FAIR coffins vervaardigt ecologische uitvaartkisten. Hij zal je inspireren met de voordelen van deze eerlijke kist en wat hem bezielde om de FAIR coffin te ontwikkelen. Over het productieproces en wie er meewerken om deze kist te produceren.

Natuurlijk Afscheid uitvaartbegeleider natuurbegraven Boukje Canaan uitvaartfotografie

“Foto’s geven steun, houden een herinnering levend en houden de liefde vast. Zeker wanneer het een afscheid van een dierbare betreft. Helaas beseffen mensen vaak pas achteraf hoe waardevol deze foto’s zijn”. Op de Inspiratiemarkt deelt Boukje Canaan haar ervaringen met het fotograferen bij afscheidsmomenten. Het zal een interactieve lezing zijn met foto’s waarbij zij enthousiast over haar vak zal vertellen. Haar missie is om een emotioneel gezondere wereld te creëren. Afscheidsfoto’s zijn namelijk van een andere dimensie en blijken achteraf enorm waardevol/onbetaalbaar.

Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart Job Wittens

Bij de presentaties is Job Wittens van Peppelhout een beetje een vreemde eend in de bijt. Het bedrijf levert enkel populierenhout, ook wel peppelhout genoemd, aan bouwbedrijven maar ook aan uitvaartkistleveranciers zoals aan Biesvelden die de uitvaartkist de Peppel bedacht heeft. Het hout komt alleen uit bossen en lanen waar goed gekeken wordt naar het behoud van de bossen, maar ook hoe dit verhoudt met het cultuurlandschap.

Vroeger was populierenhout goud waard. Nu wordt het populierenhout (onterecht) voor laagwaardige toepassingen gebruikt, zoals pallets en papier. Peppelhout denkt dat een economische invalshoek nodig is om de populier weer te herontdekken. Namelijk: ervoor zorgen dat er aan het einde van de houtketen weer toegevoegde waarde gecreëerd wordt. Mooie producten maken. Jos: ”Wij denken dat de populier ons kan helpen om onze economie nog veel duurzamer te maken. Want de populier groeit niet alleen supersnel, maar ook superrecht. De lange stammen zijn een goed alternatief voor het hout van ver weg”. Job Wittens vertelt jou hoe dit precies in zijn werk gaat. Hij zal je meenemen in de wereld van het populierenhout, duurzaam en verantwoord produceren en verwerken.

Afscheidsmuziek op de Groene Uitvaart Inspiratiemarkt

Natuurllijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart Marij & Kornelis

Marij & Kornelis,

een duo, zij zingt, hij speelt gitaar en samen maken ze liedjes.

Marij van den Boom specialiseerde zich na 2 jaar kleinkunstacademie in zang (jazz) op het Conservatorium. Tijdens deze studie speelde ze in grote musicals als “West Side Story” en “My Fair Lady”.

Kornelis Lievense maakte als klein jongetje al muziek. Na zijn studie aan het Conservatorium speelt hij in en begeleidt hij verschillende bands.

Samen gingen ze eigen voorstellingen maken; “Liefde?”, “Puur”, “Marij”, “Door de straten” en “Wrijving” en ze maakten hiervan vier Cd’s.

https://marijvdboom.nl/luister-kijk/

Ze spelen niet alleen in theaters maar met evenveel passie op feestjes, recepties, bruiloften en uitvaarten. Waar zij hun eigen liedjes graag laten horen, maar natuurlijk ook covers en speciale verzoeknummers spelen.

Natuurlijke Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart Mechteld Karlien de Jongh

Mechteld Karlien de Jongh

Harpiste Mechteld Karlien de Jongh zal op één van haar bijzondere harpen komen optreden en kort toelichten wat haar werk als harpiste bij uitvaarten, euthanasiemomenten en herdenkingen inhoudt.

Ze wordt onder andere op laatste-wensenlijsten van dierbaren geplaatst, waarbij expliciet naar haar gevraagd wordt voor muzikale begeleiding bij aanvang van ‘hun laatste reis’. Tevens is zij van gerenommeerde families de familie-uitvaartharpiste.

Vanwege haar fijngevoeligheid, integriteit en zuiverheid leggen zij, die overgaan, het volste vertrouwen in haar harphanden.

Mechteld Karlien heeft een groot repertoire opgebouwd waaruit zij haar muziekstukken toepast. Ze let daarbij op de sfeer en de levensverhalen die verteld worden tijdens een plechtigheid en laat zo haar harpmuziek op ondersteunende intuïtieve wijze overvloeien in het geheel.

Voor meer informatie betreft haar veelzijdigheid als artiest, kunt u kijken op haar website: www.harpiste.nu (let erop dat de laatste twee letters ‘NU’ zijn).

Haar muziek is te beluisteren via spotify, deezer, apple music, youtube, etc.

Natuurlijk Afscheid uitvaartzorg duurzame uitvaart Patricia Verbruggen klankschalen

Patricia Verbruggen

Stervensbegeleiding met klankschalen

In de laatste fase van het leven kan iemand het moeilijk hebben om het leven langzaam los te laten. Met klankschalen wordt het stervensproces op een zachte en respectvolle wijze ondersteund. Een samenspel van klank, subtiele trilling en stilte begeleidt het onvermijdelijke proces van loslaten. Door klankschalen rond het lichaam te plaatsen ervaart de persoon die heen gaat ontspanning, berusting en ruimte. Emoties en onrust rondom het stervensproces kunnen worden losgelaten. De persoon kan in vrede en vrijheid heengaan.

Klankbegeleiding bij afscheid en uitvaart

Tijdens de afscheidsbijeenkomst kunnen klankschalen zorgen voor een passende, serene sfeer. Een moment van rust en bezinning. De warme klanken van klankschalen geven ruimte aan emoties en helpen het verdriet te verzachten.

Er is vrije toegang tot de Inspiratiemarkt, je hoeft je hiervoor niet aan te melden.

Wil je een optreden van één van de muzikanten bijwonen of nieuwsgierig naar één van de presentaties?

Voor zowel de presentaties als de afscheidsmuziek is aanmelding verplicht.

We houden ons aan de RIVM-regels rondom het coronavirus, zoals de anderhalve meter regel.