Een natuurlijke uitvaart focust op een groene invulling.
Een natuurlijke uitvaart focust op een groene invulling.

Leg uw wensen vast

Als u niet lang meer te leven of specifieke voorkeuren voor uw afscheid heeft, kan het helpen om uw uitvaartwensen alvast te bespreken. Ik kom graag persoonlijk kennismaken om rustig door te nemen wat u belangrijk vindt in uw afscheid. Dat geeft nabestaanden houvast en u rust in uw hoofd.

Uw wensen voor een natuurlijke uitvaart

Een goed afscheid helpt u om verder te gaan. U hoeft mij na een overlijden niet meteen te bellen. Neem gerust eerst een moment van bezinning met andere nabestaanden. Als u er klaar voor bent, neemt u contact op met mij. Dat mag 7 dagen per week, 24 uur per dag. Waarschuw ook de huisarts. Deze stelt het overlijden officieel vast.

De dagen voor het afscheid

Naar aanloop van de uitvaart neem ik u als gids aan de hand. Er moet veel geregeld worden en ik weet precies waar de prioriteiten liggen. Ik breng rust en structuur aan en inspireer u met mogelijkheden. U kunt de overledene bijvoorbeeld volledig natuurlijk opbaren, zonder een koelplaat te gebruiken. Dit is een milieuvriendelijk alternatief waarbij het lichaam minder stijf en koud aanvoelt.

Neem contact op
Een natuurlijke uitvaart focust op een groene invulling.

Na de uitvaart

Na de uitvaart laat ik u niet alleen. Als de eerste indrukken zijn bezonken, kom ik langs om het afscheid nog eens rustig na te bespreken. Ook informeer ik u over manieren om bijvoorbeeld om te gaan met digitale nalatenschap. Iedereen heeft immers wel een telefoon of e-mailaccount, maar nabestaanden hebben hier meestal geen toegang toe. Ik sta klaar voor raad als dit soort moeilijke kwesties zich na de uitvaart opeens aandienen.

Laat mij u bijstaan tijdens de organisatie van een Natuurlijk Afscheid. Zie de tarievenlijst.

Tarieven 2019